logo dierenartsenparktijk Barendrecht  
‘De kracht van dierenarts Barendrecht is de relatieve kleinschaligheid. Ik ben een trouwe aanhanger van de praktijk, kom er al jaren. We zijn inmiddels verhuisd, maar ik blijf naar de praktijk komen omdat ik bewust kies voor de persoonlijke benadering. De praktijk gaat op een zeer respectvolle wijze met dieren om. Ook heb ik niet het idee dat er meteen een onnodig duur middel wordt voorgeschreven. Ze kijken eerst serieus naar alternatieven.’
Mw. Mager
 
         
 


Lees ook:

 

Veel gestelde vragen

Kan ik de gehele dag bij jullie terecht?
Ja, wij werken op afspraak tussen 08.30 en 18.30 uur. Er is geen inloopspreekuur meer. Dit om lange wachttijden voor u en uw dier te voorkomen.

Krijg ik elke keer dezelfde dierenarts?
U kunt aangeven bij welke dierenarts u terecht wilt, wij zorgen dan dat u bij deze arts terecht komt. Bij chronische patiënten streven wij ernaar om u zoveel mogelijk in te plannen bij de behandelend dierenarts.

Kan ik de dierenarts ook telefonisch bereiken?

Ja, elke ochtend tussen 08.00 en 08.30 uur en elke middag tussen 13.00 en 13.15 uur is er een telefonisch spreekuur. Verder kunt u in overleg met de assistente een belafspraak maken (0575 527720).

Moet ik medicijnen (herhaalrecept) en voer vooraf bestellen?
Wij vragen u bij voorkeur om telefonisch te bestellen. Indien het op voorraad is kunt u het dezelfde dag ophalen. Als het besteld moet worden, hoort u van de assistente wanneer het voor u klaar ligt. Maandag en donderdag voor 09.00 uur besteld dan is het er (meestal) de volgende dag na 14.00 uur.

Kan ik medicijnen terugbrengen?

Nee, helaas is het wettelijk niet toegestaan om de medicijnen te retourneren. U kunt (oude) medicijnen inleveren bij de apotheek. 

Wanneer kan ik bellen voor uitslagen (van bloed/urine/röntgenfoto's en weefselmonsters)?
Meestal is de uitslag er de volgende dag. Als we materiaal moeten opsturen, kan de uitslag enkele dagen duren. U kunt dan bellen tijdens het telefonisch spreekuur. In sommige gevallen maken we een afspraak op de praktijk met u om de uitslag door te spreken.

Kan ik jullie bellen voor een antibioticakuur voor mijn hond/kat?

Het korte anwoord op deze vraag is nee. Wij willen altijd uw dier zien. Voor de reden daarvoor klik hier.

Adviseert u een ziektekostenverzekering voor mijn huisdier?
Ook op het gebied van diergeneeskunde is er tegenwoordig veel mogelijk. Met de juiste medische zorg kan uw kat of hond langer en in goede gezondheid leven. Sommige behandelingen kunnen echter veel geld kosten. Wanneer uw hond of kat ernstig ziek wordt of betrokken raakt bij een ongeval, kan dit honderden of zelfs duizenden euro's kosten. Om dit te voorkomen kunt u uw huisdier verzekeren. U hoeft zich geen zorgen te maken en kunt, indien nodig, uw huisdier de beste behandeling bieden.
Voor een vergelijk van de verschillende aanbieders kijkt u op: http://www.huisdierverzekeringvergelijking.nl.

Ik ga met mijn hond op vakantie. Moet de hond ingeënt worden tegen hondsdolheid (Rabiës)?
In de meeste landen is een vaccinatie tegen hondsdolheid verplicht. Sommige landen stellen nog aanvullende eisen. Vraag de assistentes naar de invoereisen of kijk op www.licg.nl/wz/praktisch/reizen-en-vakantie/dierziekten-in-hetbuitenland.html
Het door ons gebruikte vaccin tegen hondsdolheid is 3 jaar geldig.

Mijn kat is te dik. Wat kan ik hier aan doen?
In Nederland hebben veel katten te kampen met overgewicht. Meestal is dit een gevolg van teveel eten en te weinig bewegen. Een dikkere kat beweegt minder, verbruikt minder energie en wordt steeds dikker. Met alle gezondheidsrisico’s van dien.
Als u vermoedt dat uw kat te dik is, maak dan een afspraak (link naar contactpagina).
We stellen dan samen met u een plan op om uw dier weer op een gezond gewicht te krijgen. Onze assistentes begeleiden u daarbij.
Download het volledige artikel over overgewicht bij katten. (pdf)

Hoe vaak moet mijn huisdier ontwormd worden?

Pups: bij een leeftijd van 2, 4 en 6 weken en 2, 4 en 6 maanden, daarna 4x per jaar.  Kittens: bij een leeftijd van 3, 5, 7, 9 weken en 4 en 6 maanden, daarna 4x per jaar.
Voor het buitenland gelden andere regels voor de behandeling tegen verschillende soorten wormen. Kijk hier voor meer informatie, als uw huisdier mee naar het buitenland gaat

Hoe vaak moet mijn huisdier beschermd worden tegen vlooien/teken?

Het is belangrijk uw huisdier het hele jaar door goed te ontvlooien. Vanwege de hoge temperatuur in huis in de winter komen vlooien ook in de winter voor.
In de maanden maart tot en met november is het belangrijk uw huisdier ook goed te beschermen tegen teken. Teken brengen immers nare ziekten over.  
Vlooien en teken kunnen het beste voorkomen worden door behandeling met een bijvoorbeeld Frontline of Advantix pipetten (1x per maand in de nek druppelen).
Voor het buitenland gelden andere regels voor de behandeling tegen vlooien, teken en andere ectoparasieten.

Wanneer moet mijn huisdier gevaccineerd worden (en waar tegen)?

Vaccineren doen we tegenwoordig op maat. Na de basis entingen op 6 (hond) en op 9 en 12 weken leeftijd (hond en kat) krijgt u jaarlijks een oproep voor een gezondheidscontrole. In overleg met u wordt dan besloten welke vaccinaties voor uw hond of kat op dat moment van belang zijn.
Lees meer over vaccineren bij de hoofdstukjes over uw dier.

Moet mijn konijn ingeënt worden?
Aangeraden wordt uw konijn één keer per jaar in te enten tegen VHD en Myxomatose. 


Is het belangrijk om mijn huisdier te laten chippen?

Door een microchip onder de huid aan te brengen wordt uw huisdier met een uniek nummer geïdentificeerd. Het nummer van de chip wordt gekoppeld aan uw gegevens. Als uw huisdier vermist is, kan uw dier via een Europees zoeksysteem achterhaald worden. Sinds januari 2011 moet elke hond gechipt zijn (wettelijk verplicht). Daarnaast verplichten dierverzekeringen een chip en moet uw huisdier gechipt zijn als het de grens over gaat. Het inbrengen van de chip is te vergelijken met het toedienen van een vaccinatie.
Lees meer over chippen:www.chipjedier.nl

Vanaf welke leeftijd kan mijn dier gesteriliseerd worden?
Honden en katten kunnen vanaf 6 maanden gesteriliseerd/gecastreerd worden.

 
         
 
Dierenartsenpraktijk Barendrecht | Dr. De Visserstraat 1A | 7204 KM Zutphen | Tel: 0575 527720