logo dierenartsenparktijk Barendrecht    
         
 


Lees ook:

 

Op vakantie met uw huisdier

Gaat u met uw huisdier op vakantie naar het buitenland? We informeren u graag om te zorgen dat uw dier gezond weer terug komt en geen ongewenste gasten meeneemt. Ook vragen wij uw aandacht voor de verplichte vaccinatie.

Vaccinaties
Honden en katten die naar het buitenland gaan (en ook weer terug naar Nederland komen) moeten ingeënt zijn tegen rabiës (hondsdolheid). Als u binnen de EU reist moet deze enting minimaal 3 weken voor vertrek gegeven zijn. De door ons gebruikte enting is drie jaar geldig. Deze inenting moet in een officieel EU dierenpaspoort vermeld worden.
Voor een aantal landen gelden afwijkende regels. Als u uw hond of kat meeneemt naar landen buiten de EU is een bloedonderzoek ook vereist.
U kunt alle informatie rondom reizen naar het buitenland lezen op www.licg.nl onder: huisdier en vakantie.

Chippen

Honden en katten die meegenomen worden naar het  buitenland moeten gechipt zijn (of een goed leesbare tatoeage hebben). Dit nummer wordt genoteerd in het dierenpaspoort.


Het paspoort

 

Lees meer over chippen


Ziekteverwekkers

In het zuiden van Europa komen een aantal ziektes (zoals hartworm, babesia, leishmania) voor die worden overgebracht door teken, stekende vliegjes en mugjes. Als uw huisdier hiermee besmet wordt, kunnen zij erg ziek worden en zelfs overlijden. Meer informatie over deze ziekten vindt u op www.licg.nl.

Voor tekenbestrijding en om de stekende insecten af te weren is een goede halsband (Scalibor, alleen geschikt voor de hond) bij ons verkrijgbaar. Deze moet 2 weken voor vertrek om gedaan worden voor een optimale werking.  De werkingsduur is 5 tot 6 maand. Wilt u geen halsband, , informeer dan bij de assistente naar andere mogelijkheden.
Ter voorkoming van hartwormziekte is het verstandig de dag van thuiskomst de hond met Milbemax tabletten  te behandelen en dit na een maand nog een keer te herhalen.


De reis
Veel dieren zijn niet gewend heel lang in een (warme) auto te zitten.
Stop voldoende vaak om even de benen te strekken. Zorg dat het koel is in de auto en geef uw dier regelmatig te drinken. Neem dus een fles water en een waterbak mee. Daarnaast adviseren wij u om het eigen voer van uw huisdier mee te nemen.
Als uw hond last heeft van reisziekte zijn er verschillende behandelmethodes. Overleg zo nodig met uw dierenarts.
Neem voldoende medicijnen mee, zodat u op vakantie niet onverwachts zonder komt te zitten.

Noodgevallen
Het is altijd handig om ons telefoonnummer mee te nemen, zodat u contact met ons kunt opnemen.
Telefoon praktijk: 0031-575527720 (vanuit buitenland).

Voor advies op maat kunt u contact opnemen met de praktijk.

 

Lees ook over reisziekte bij uw hond.

 


Op vakantie met uw dier? Lees eerst de online folder over
dierziekten in het buitenland!

 

 
         
 
Dierenartsenpraktijk Barendrecht | Dr. De Visserstraat 1A | 7204 KM Zutphen | Tel: 0575 527720