logo dierenartsenparktijk Barendrecht  

‘Voor mij is dierenartsenpraktijk Barendrecht een prettige, persoonlijke en eerlijke praktijk. Ik kom er al jaren, met verschillende honden, katten en zelfs een keer met de haan! Ik word altijd goed en kundig geholpen. Ze geven ook eerlijk aan als het slecht gaat met het dier en gaan dan niet lang aanmodderen. Ik heb bij een andere dierenarts de ervaring dat er té lang behandeld werd, ten koste van het dier. Gelukkig doet dierenartsenpraktijk Barendrecht dat niet.’
Mw. de Graaf 

 
         
 


Lees ook:

 

Onderzoek en behandeling

Dierenartsenpraktijk Barendrecht werkt met een breed scala onderzoeks- en behandelmethoden.

Bloedanalyse
In ons eigen laboratorium kunnen we de meeste bloedonderzoeken uitvoeren. Hiervoor gebruiken we de moderne analyseapparatuur. Bloed wordt niet alleen afgenomen bij zieke dieren, maar ook bij gezonde dieren om bijvoorbeeld te beoordelen of het verantwoord is narcose te geven voor een bepaalde operatie. Daarnaast wordt bloedonderzoek gedaan bij een gezondheidscheck van uw oudere hond of kat.

Urineanalyse
Drinkt uw dier te weinig of te veel? Dan kan er sprake zijn van suikerziekte, blaasontsteking of een nierprobleem. Uit de urine kunnen wij met behulp van een kleurtest en microscopisch onderzoek heel veel informatie krijgen. Tevens kunnen we urine kweken om te kijken of er bacteriën aanwezig zijn.

Röntgenfoto's
In een speciaal daarvoor ingerichte ruimte maken we röntgenfoto's.
Voor het aantonen van botbreuken, heup-, elleboog-, rug-, of andere skeletafwijkingen en bij longproblemen zijn röntgenfoto’s onmisbaar. Afhankelijk van uw dier en wat gefotografeerd moet worden, kan het nodig zijn om narcose toe te passen.

ECG
Eén van de specialiteiten van dierenartsenpraktijk Barendrecht is het maken van ECG’s, oftewel hartfilmpjes. Sinds meer dan tien jaar heeft dierenarts Reinier Barendrecht zich toegelegd op cardiologie. Het hart is een orgaan waar veel dieren last van kunnen hebben. Een ECG of hartfilmpje geeft informatie over de functie van de hartspier. Dit onderzoek is vooral zinvol bij een onregelmatige hartslag. Samen met echo en röntgenfoto's zijn eigenlijk alle hartafwijkingen goed te diagnosticeren. Daarna kan er een weloverwogen behandelplan ingesteld worden, zodat uw dier langer gezond blijft.

Bloeddrukmeting
Bloeddrukmeting bij hond en kat gaat iets anders dan bij de mens. In onze praktijk meten we de bloeddruk via de Doppler methode.
Katten hebben vaker last van een hoge bloeddruk dan honden. Niet alleen bij hartproblemen, maar ook bij minder goed functionerende nieren en bij schildklierafwijkingen kan de bloeddruk afwijkend zijn. Dit geeft extra belasting van het lichaam, met alle gevolgen van dien.

Echo

Echodiagnostiek is een relatief nieuwe techniek. Het grote voordeel van een echo boven een röntgenfoto is dat je "in" het dier kan kijken, dus in de buik, in de blaas of in de darmen. Uw dier hoeft in principe niet onder narcose. Daarnaast kan er heel nauwkeurig onder echobegeleiding een weefselmonster worden genomen voor nader onderzoek als er afwijkingen worden gevonden. Naast de routine echo’s die wij zelf doen, worden de specialistische echo’s gemaakt door dierenarts mevrouw A. Reinders, gespecialiseerd in echografie. Zij beschikt over de meest geavanceerde echoapparatuur. Hiermee kan ze ook hartecho's maken en beschikt ze over de zogenaamde Doppler techniek waarmee zelfs de kleinste afwijkingen zichtbaar gemaakt kunnen worden. Naast haar werk bij ons werkt ze ook in een specialistencentrum.

Endoscopie

Een techniek waarbij je met een klein buisje in het lichaam van een dier kunt kijken. Op deze manier kun je met weinig belasting voor het dier in bijv. de luchtpijp, de neus, de blaas en in de buik kijken. Indien nodig kunnen we stukjes weefsel wegnemen voor onderzoek (biopteren).

Specialist
Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat ook wij er niet helemaal uitkomen.
In dat geval is het fijn te weten dat we nauw samenwerken met specialisten. Indien nodig zullen wij u en uw huisdier doorsturen.

 
         
 
Dierenartsenpraktijk Barendrecht | Dr. De Visserstraat 1A | 7204 KM Zutphen | Tel: 0575 527720