logo dierenartsenparktijk Barendrecht    
         
 


Lees ook:

 

Katten

Bent u een kattenliefhebber? Dan bent u bij Dierenartsenpraktijk Barendrecht aan het goede adres.

  • Twee dierenartsen richten zich specifiek op kattengeneeskunde
  • We beschikken over een aparte wachtruimte
  • Bij opname van uw kat besteden we extra aandacht aan het verblijf

 

Gespecialiseerd in kattengeneeskunde
In de praktijk richten twee dierenartsen zich specifiek op de kattengeneeskunde; Reinier Barendrecht en Karin Hoogendijk. Door nascholingen en extra opleidingen beschikken zij over de laatste kennis over de kat.
Uiteraard blijven zij ook gewoon algemeen dierenarts en bent u bij hen ook welkom met uw hond, cavia of  konijn.

 

Onze praktijk is aangesloten bij de FAB (Feline Advisory Bureau). Dit is een Engelse liefdadigheidsinstelling helemaal gericht op de bevordering van gezondheid en welzijn van de kat. Zie voor meer informatie: www.fabcats.org (in het Engels). De praktijk is tevens lid van de Nederlandse Werkgroep voor Kattengeneeskunde.

De praktijk is zoveel mogelijk katvriendelijk. Wij hebben bijvoorbeeld een apart gedeelte van de wachtkamer ingericht voor katten. Een ritje naar de dierenarts is voor de kat meestal geen pretje. Een rustig hoekje in de wachtkamer, zonder blaffende honden en met speciale rustgevende geurstoffen, is dan erg prettig voor deze dieren. In deze wachthoek vindt u ook veel informatie over de kat.

In de zomer staat er bij ons in de spreekkamer ‘kattenkruid’. Dit vinden de meeste katten heel aangenaam ruiken en worden daar lekker ontspannen van. Zet het ook in uw tuin! Daar doe je ze een groot plezier mee. Ook gebruiken we Feliway spray, dit heeft een rustgevend effect op katten.

Extra aandacht voor uw kat bij opname
Als uw kat opgenomen wordt, dan passen we z’n verblijf aan. Een angstige kat krijgt voldoende ruimte om zich in te verschuilen, een speelse kat krijgt iets te doen. Ook zijn de hokken naast elkaar gelegen (zodat ze geen andere katten hoeven te zien) en van de grond af (katten zitten graag op hoge plaatsen). Wij zorgen dat de katten altijd zoveel mogelijk gescheiden worden van hele drukke honden.

Uw kat is bij dierenartsenpraktijk Barendrecht in goede handen!

 
         
 
Dierenartsenpraktijk Barendrecht | Dr. De Visserstraat 1A | 7204 KM Zutphen | Tel: 0575 527720