logo dierenartsenparktijk Barendrecht  
 
         
 


Lees ook:

 

Chippen van uw huisdier

Let op: Vanaf 1 april 2013 is chippen voor pups verplicht!

Een goede identificatie van uw huisdier is erg belangrijk. Dit kan door middel van een chip. Als uw dier vermist raakt en bij een asiel terecht komt, kunnen ze daar de chip aflezen. Als de chip juist geregistreerd is, kunnen de medewerkers van het asiel uw gegevens vinden.

Stap 1 – wat is een chip
Een elektronische chip is erg klein en bevat een nummer. Als je met een chipreader de chip afleest, wordt dit nummer gevonden. Als dit nummer online is geregistreerd, worden uw gegevens gevonden.

Stap 2 – het chippen

De chip wordt ingebracht met een injectiepistooltje. Hier gaat een speciale injectienaald op waar de chip in zit. De chip wordt onder de huid, tussen de schouderbladen ingebracht.

Stap 3 – het registeren
Als u uw huisdier heeft laten chippen is dat een heel mooi begin, maar dat is nog niet genoeg! Als de chip afgelezen wordt, verschijnt er een uniek nummer. Dit nummer heeft alleen nut als de chip samen met uw gegevens geregistreerd is. Dit registreren doen wij voor u in de praktijk. Wel is het verstandig om een dag later thuis even te controleren of uw dier geregistreerd staat. U krijgt een formulier mee dat bij uw chip hoort. Hier staat nog een 6-cijferig nummer op dat u nodig heeft als u gegevens wil wijzigen.

Stap 4 – controleren
Een enkele keer komt het voor dat het registreren van de chip fout gaat. Daarom is het belangrijk dat u f, een dag na het chippen, even controleert of uw dier succesvol is aangemeld.
Dit kunt u heel gemakkelijk doen door naar de website www.petbase.eu te gaan. Hier kunt u het chipnummer van uw huisdier invullen en dan zoeken.
U kunt er dan eventueel ook een foto van uw huisdier op plaatsen en extra telefoonnummers toevoegen.
Als u gaan verhuizen kunt u via deze site (met het formuliernummer) uw adres wijzigen.

 

 


Dier vermist / gevonden
Raakt u uw hond of kat onverhoopt kwijt, informeer dan altijd bij de politie en het dichtstbijzijnde asiel. Een gevonden huisdier wordt over het algemeen naar het asiel gebracht. Ook kunt u contact opnemen metAmivedi Nederland.
Kijk voor de hulppost bij u in de buurt op www.amivedi.nl. Amivedi Nederland is door het hele land actief en registreert gevonden en verloren dieren. Zo probeert zij eigenaren en hun zoekgeraakte dieren te herenigen. 

Voordelen van chippen

  • Een chip is diervriendelijk en gemakkelijk af te lezen.
  • Het chippen maakt uw huisdier uniek: uw dier kan altijd geïdentificeerd worden.
  • Een chip gaat een dierenleven lang mee.
  • Uw huisdier voelt niets van de chip.
  • Een chip is fraudebestendig. Verwijderen is praktisch onmogelijk en de code kan niet worden veranderd.
  • Ook jonge dieren kunnen al gechipt worden.
  • Je ziet er niks van! Een chip is niet ontsierend.
  • Bovendien is er een kattenluikje op de markt, dat alleen katten doorlaat waarvan het chipnummer bekend is.

 

 
         
 
Dierenartsenpraktijk Barendrecht | Dr. De Visserstraat 1A | 7204 KM Zutphen | Tel: 0575 527720